söndag 19 juli 2015

Torka mat

För tredje året i rad åker vi upp till Funäsdalen, eller i år blir det Tännäs. Innan har vi varit i Idre och Grövelsjön.

Vi gör mest dagsturer, men ibland har vi övernattat i tält, och det är alltid med upp. Inför varje resa infinner sej ett lätt kaos i köket veckorna innan då olika råvaror ska torkas. I år har jag packat 7 zippåsar med måltider. Mycket praktiskt, alla ingredienser för fyra portioner i samma påse och sedan en extra med salt, peppar, örtkryddor och olja.



Årets mat består av:
• lövbiff med tomat, trattkantareller, lök och ris
• kyckling med nudlar, morot, purjolök,  bambuskott och curry (ska ev. kompletteras med creme fraiche)
• skinka med riven ost och makaroner
• nötfärs, tomater. lök, tomatpuré och cous-cous (2st)
• nötfärs, tacokrydda, majs, tortillas, riven ost (kompletteras med creme fraiche)
• tortellini med varma koppen och ölkorv

Sedan brukar vi ha med oss havregryn till frukost och lite mackor plus tubost. Och en hel del smått och gott att äta som små mellisar. Förhoppningsvis inga hungriga barn på fjället. 

Förutom stormköket så brukar min lilla stekpanna få följa med upp så vi kan laga mat över öppen eld när vi fiskar. 

Inga kommentarer: